Praktijk- en zorgverlenersgegevens

Naast contracten en kwaliteitsovereenkomsten zijn ook praktijk- en zorgverlenergegevens in Peridos opgenomen. Zorginstellingbeheerders dienen wijzigingen in de laatstegenoemde gegevens direct door te geven aan de SPSRU.

RELEVANTE
GEACCORDEERDE
KWALITEITSOVEREENKOMSTEN

Belangrijk is dat alle uitvoerende zorgverleners, inclusief waarnemers, in het bezit zijn van relevante geaccordeerde kwaliteitsovereenkomsten. Zorgverzekeraars kunnen op AGB-code in Peridos (beperkt) zoeken om te verifiëren of een zorgverlener een relevante kwaliteitsovereenkomst heeft. Bij afwezigheid kan de verzekeraar een declaratie niet vergoeden. 

contactinformatie

De SPSRU haalt uit Peridos de benodigde contactinformatie om berichten en nieuwsbrieven naar toe te sturen. Daarom is het van belang dat de juiste (contact)informatie in Peridos staat. Voor het verkrijgen van een wachtwoord is een uniek persoonlijk email-adres noodzakelijk. Iedere contractant kan zijn/haar persoonlijke gegevens in Peridos wijzigen en aanvullen onder het tabblad 'Beheer'. Zorginstellingbeheerders kunnen van de eigen organisatie de gegevens wijzigen c.q. aanvullen.