Kwaliteitsovereenkomst zorgverlener

Iedere individuele zorgverlener en iedere zorginstelling die betrokken is bij de uitvoering van de screening (counseling en/of SEO) is wettelijk verplicht individueel een overeenkomst af te sluiten met één van de zeven regionale centra. Alleen zorgverleners die gecertificeerd zijn voor één of meer onderdelen van de screening (counseling en/of SEO) komen in aanmerking voor een kwaliteitsovereenkomst. Hiervoor gelden landelijk vastgestelde kwaliteitseisen.

registratie

Via onderstaand formulier kun je een kwaliteitsovereenkomst aanvragen. De SPSRU beoordeelt jouw aanmelding en neemt hierover contact met je op. Kwaliteitsovereenkomsten worden geregistreerd in Peridos. Een kwaliteitsovereenkomst is slechts geldig als deze (digitaal) is geaccordeerd. Uitgebreide instructies voor het accorderen van kwaliteitsovereenkomsten en het beheren van persoons- en praktijkgegevens vind je in de handleidingen.

Handleidingen
Peridos Zorgverleners

aanvraagformulier
kwaliteitsovereenkomst

Lid van de BEN
Rol binnen de zorginstelling

beleid
aangaan en ontbinden
kwaliteitsovereenkomsten

De zeven regionale centra hebben afspraken gemaakt over het aangaan en ontbinden van kwaliteitsovereenkomsten. De belangrijkste punten zijn: 

  • Een kwaliteitsovereenkomst wordt ontbonden als een counselor of echoscopist niet voldoet aan de kwaliteitseisen;
  • Voor echoscopisten die langer dan één jaar gestopt zijn en opnieuw een kwaliteitsovereenkomst aanvragen, wordt het stroomdiagram herregistratie SEO-echoscopisten gevolgd;
  • Voor echoscopisten die een geldige kwaliteitsovereenkomst hebben met een regionaal centrum, maar in een andere regio gaan werken, kan door het nieuwe regionale centrum de laatste kwaliteitsbeoordeling bij de betreffende echoscopist worden opgevraagd.