Zorgverleners

Elke individuele zorgverlener die counselt voor prenatale screening en/of SEO’s verricht, moet hiervoor een kwaliteitsovereenkomst afsluiten. De zorginstelling moet zich ervan verzekeren dat elke (nieuwe) zorgverlener een relevante kwaliteitsovereenkomst heeft geaccordeerd en voldoet aan de landelijke kwaliteitseisen. 

Wanneer een zorgverlener geen kwaliteitsovereenkomst heeft, vragen wij je het aanmeldformulier in te laten vullen en aan ons te verzenden.

mutaties

Wijzigingen binnen de zorginstelling t.a.v. nieuwe (waarnemend) zorgverleners of het vertrek van zorgverleners, vragen wij je zo spoedig mogelijk aan ons door te geven, zodat de gegevens in Peridos kunnen worden aangepast.

contract zorginstelling

Alle zorginstellingen die prenatale screening uitvoeren zijn wettelijk verplicht een contract met één van de regionale centra te sluiten voor de counseling en/of het SEO. Als de instelling nog geen contract heeft (bijvoorbeeld doordat deze recent is opgericht), of als er nog geen contract is voor een bepaalde verrichting, dan kan hiervoor een aanvraag worden gedaan met het Aanvraagformulier Contract. Deze vind je op de pagina 'contract zorginstelling'.